TV-bra
Fra studenten

En BRA fest

Selv om byen ikke viste seg fra solsiden var det mange som valgte å ta turen til Festplassen lørdag 2. november. Det var duket for fest. Det var startskuddet for TV-Bra i Bergen – en ny nett-TV-kanal av og med utviklingshemmede. Vernepleierstudent Rolf Thorén var på plass.

26. oktober 2013, er dagen som skal skrives ned som startskuddet for det som skal bli en ny nett-TV-kanal med personer med utviklingshemning i alle roller. I et lite telt i den ene enden av festplassen blir det hyppig knipset bilder. De som blir tatt bilde av er folk som ønsker å vise sin støtte. Over tusen pizzasnurrer er blitt bakt inn til denne folkefesten, og snurrene sammen med juicebokser blir delt ut til de som vil ha. Det er festmaten sin det.

TV-Bra-reportere Jørgen Espeland og Monica Nilsen er i aksjon for første gang. Jørgen intervjuer folk i TV-studio-teltet. Monica går rundt på plassen og spør folk: Hva er bra i livet ditt? Svarene kan selvfølgelig leses på TV-Bra sine sider.

Ordføreren er på plass

TV-Bra kan fort overgå TV2 sier Bergens ordfører Trude Drevland

Av de mange som vil ønske TV-Bra lykke til, er også Bergens ordfører, Trude Drevland, tilstede. Hun forteller at hun har blitt intervjuet av et par journalister fra TV-Bra, og at disse fort kan overgå TV2.

– Og de som jobber i TV2, er jo veldig flinke, sier hun før hun gir scenen tilbake til bandet, nemlig Proffene.

Laget sang

De har, i samarbeid med Camilla Kvalheim, som er damen med visjonen om TV-Bra, snekret sammen en helt egen TV-Bra-sang. Den blir spilt gjennom en gang på liksom, slik at de som har møtt opp for å feire TV-Bra, skal kunne være med å synge når den for alvor skal spilles. Da skal det også slippes mange ballonger som skal sveve opp, over Festplassen. Proffene spiller også et par andre slagere, og får hele festplassen til å danse med. De som sitter i rullestol får litt hjelp, men alle er med.

Stjernen, Svein André Hofsø, fra den nye storfilmen, Detektiv Downs, har også tatt turen. Han blir intervjuet av TV-Bra og ønsker den nye nett-TV-kanalen lykke til. Fra Østlandet har også Empo-TV tatt turen. Empo-TV er østlandets svar på TV-Bra, men istedenfor å se på hverandre som bitre konkurrenter, håper de heller på å få til et godt samarbeid i fremtiden.

Ballongtid

Endelig er tiden kommet. Pizzasnurrer er blitt fortært og juicebokser drukket. Ja, ikke juiceboksene, men juicen inni dem. Trond i Proffene gjeninntar scenen og roper ut:

– Hva vil vi ha?

– TV-BRA, er det rungende svaret han får tilbake. Og i det sangen spilles, på ordentlig denne gang, slippes de mange, ballongene opp mot himmelen. I fargen rosa, blå og gul svever de opp høyt over Festplassen, høyt over Bergen.