Informasjonssider om utviklingsforstyrrelser

Helsebiblioteket

Helsebiblioteket-utviklingsforstyrrelser

Kravet om faglig forsvarlighet og kunnskapsbasert praksis henger tett sammen. På Helsebibliotekets sider finner du oppdatert informasjon om blant annet utviklingsforstyrrelser.

Kravet om forsvarlige helse- og omsorgstjenester er grunnleggende for vernepleiere, enten man jobber i spesialist- eller i den kommunale helse- og omsorgstjenesten. Forsvarlighetskravet retter seg både mot system, altså organisering av tjenesten, og mot det enkelte helsepersonell.

«Forsvarlighet forutsetter som utgangspunkt […] at helsepersonellet holder seg til anerkjente og utprøvde metoder for helsehjelp» (Helsedirektoratet, 2012; side 17). 13. september i fjor publiserte Vernepleierportalen en sak om kunnskapsbasert praksis i tjenestene for utviklingshemmede. Aktiv bruk av NAKUs kunnskapsbank kan være ett av flere virkemidler for å sikre forsvarlige helse- og omsorgstjenester til utviklingshemmede. Men husk at forsvarlighetskravet gjelder ovenfor alle pasient- og brukergrupper.

Helsebiblioteket.no et annet sted vernepleiere kan finne viktig kunnskap om tjenesteyting ovenfor ulike pasient- og brukergrupper. På Helsebibliotekets side om utviklingsforstyrrelser finner du blant annet retningslinjer, skåringsverktøy og oppsummert forskning om utviklingshemming og utviklingsforstyrrelser. Jeg vil anbefale alt helsepersonell å aktivt benytte Helebibliotekets sider.

Helsebibliotekets side om utviklingsforstyrrelser finner du her…

Referanser

Helsedirektoratet (2012). Helsepersonelloven med kommentarer. (Rundskriv IS-8/2012). Oslo: Helsedirektoratet. Lastet ned fra http://www.ks.no/globalassets/blokker-til-hvert-fagomrade/arbeidsgiver/tariff-lov–og-avtaleverk/helsepersonelloven-med-kommentarer—rundskriv-is-8-2012.pdf

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.