Nasjonale prøver på femte klassetrinn: De samme gruppene oppnår høyeste nivå år etter år

Statistikken sier.....

Barn av foreldre med høy utdanning gjør det bedre enn elever med foreldre uten høyrere utdanning, barn i uten minoritetsbakgrunn gjør det bedre enn barn med minoritetsbakgrunn og barn som bor i det som defineres som sentrale kommuner er overrepresentert på de høyeste nivåene. Med sentrale kommuner menes tettsteder «på minst 50 000 innbyggere som har funksjon som landsdelssenter, eller som ligger innenfor 75 minutters (for Oslo 90 minutters) reisetid til et slikt tettsteds sentrum» (ssb).

Statistisk sentralbyrå har ført statistikk over de nasjonale prøvene siden 2007.

Les mer hos SSB…

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.