Enklere å oppdage hudkreft – takket være vernepleier

Vernepleier Ruth Kopperud

I forbindelse med sin i mastergradsutdanning i atferdsanalyse forsket vernepleier Ruth Katharina Melbostad Kopperud på  hvordan man på en enkel måte kunne lære nordmenn å kjenne igjen farlige føflekker. I fjor fikk hun pris fra The B. F. Skinner Foundation for denne forskingen.

Nå er resultatet her i form av SAFE-testen. Hensikten med denne testen er å kjenne igjen farlige føflekker. Ordet SAFE er satt sammen av Større, Asymmetrisk, Flerfarget og Endret. Her kan du ta SAFE-testen

Du kan også lese mer om hudkreft og SAFE-testen på nrk.no og hos Kreftforeningen.

2 kommentarer

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.