Velferdsteknologi har et stort potensiale for barn og unge med funksjonsnedsettelser

Natur

Dette er konklusjonen i en rapport utgitt av Nasjonalt senter for e-helseforskning og deres Nasjonalt program for velferdsteknologi.

Rapporten baserer seg på 18 barn og deres familiers erfaring med bruk av velferdsteknologi. Teknologier fra fire områder ble prøvd ut. Disse var teknologier for språk og kommunikasjon, til tid, planlegging og struktur, for lokalisering og for samhandling.

Hensikten med studien var utprøving og innhenting av erfaringer med kommersielt tilgjengelige velferdsteknologiske løsninger som kunne bidra til økt selvstendighet i ulike fritidsaktiviteter for barn og unge med funksjonsnedsettelser. Fritidsaktivitetene var en del av deltakernes habiliterings- og rehabiliteringsprosess og skulle bidra til at foreldrene kunne kombinere arbeid og omsorg.

Studien viste at barna fikk økt selvstendighet, økte språkferdigheter og at foreldrene etter hvert torde å gi barna større frihet (normalisering)

Du kan lese mer om Nasjonalt program for velferdsteknologi her.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.