Konferanse om hjertet og hjernen

Skrevet av professor David Russell

Hjerte og hjerne konferanse

Vernepleiere ønskes velkommen til den 4. nasjonale konferanse om hjertet og hjernen som skal holdes 15 og 16. februar 2018, Oslo Kongressenter, Folkets Hus.

Hjertet og hjernen er uløselig knyttet til hverandre. Minst 25 % av alle hjerneinfarkter er forårsaket av embolier (blodpropper) fra hjertet, oftest på grunn av atrieflimmer. Mange hjerneinfarkter med uavklart årsak (“kryptogen etiologi”) skyldes trolig også atrieflimmer eller annen hjertesykdom. Motsatt kan hjerneslag påvirke og utløse alvorlige hjertearytmier.

Hjerteinfarkt og hjerneslag er to av de aller hyppigste årsakene til varig uførhet og død i Norge. Hvert år rammes rundt 30 000 nordmenn av hjerteinfarkt eller hjerneslag. Veldig mange flere må leve med alvorlige senskader. Hjerneslag er dessuten den direkte eller medvirkende årsak til rundt halvparten av alle demenstilfeller.

Det er derfor meget viktig at helsepersonell kan samles for å diskutere og utveksle nyheter innen forebyggende terapi, akuttbehandling og rehabilitering av hjerteinfarkt og hjerneslag og for å lære av hverandre.

Konferansen er en tverrfaglig og god arena for å samle sentrale faggrupper til felles oppdatering, diskusjon og sosial interaksjon.

Konferansen har et omfattende faglig program som inneholder mye som vil være av interesse for vernepleiere. Dette inkluderer profylakse, atrieflimmer, nye norske retningslinjer for forebygging av hjertesykdom, hjertesykdom og risiko for hjerneslag, hjertet og hjernen i det prehospitale rom, diagnostisering og behandling av koronarsykdom akutt hjerneslagbehandling, cerebrovaskulær sykdom hos kvinner samt hjerterehabilitering og rehabilitering etter hjerneslag.

Et fullstendig program og påmelding finnes på www.hjertetoghjernen.no.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.