Vernepleier Margrethe Salvesen Klippenberg
Bokomtaler

Barnebok om familiedannelse, kjønn, seksualitet og identitetsforståelse og seksuelle overgrep

Vernepleier Margrethe Salvesen Klippenberg er forfatter av barneboken Regnbueskogens hemmelighet – en bok om blant annet familiedannelse, kjønn, seksualitet og identitetsforståelse og seksuelle overgrep.

Vernepleier Margrethe Salvesen Klippenberg er forfatter av barneboken Regnbueskogens hemmelighet – en bok om blant annet familiedannelse, kjønn, seksualitet og identitetsforståelse og seksuelle overgrep. Boken er utgitt på Kolofon forlag.

Margrethe Salvesen Klippenberg er utdannet vernepleier fra Rogaland høgskole og master i sosialt arbeid fra Universitet i Stavanger. I tillegg har hun videreutdanning organisasjon og ledelse fra Høgskolen i Hedmark, videreutdanning i tiltak mot seksuelle overgrep fra Høgskolen i Østfold og hun er utdannet sexolog fra Sexologiskolen i København. Klippenberg arbeider i barnevernstjenesten i Dalane kommune.

Klippenberg er forfatteren av boken Regnbueskogens hemmelighet som et utgitt på Cappelen Damm forlag i 2017. Boken, som er skrevet som korte eventyr for barn i alle aldre, handler om å fremme mangfoldig kjærlighet, toleranse og det naturlige i barn seksualitet. I eventyrene blir barna presentert for en verden der transseksualitet, kropp, doktorleker, hvordan et barn blir om man har bare en mor eller bare en far, eller likekjønnede foreldre, seksuelle overgrep og barns naturlige seksuelle utvikling settes inn i en trygg ramme for barn å utforske sammen med voksne.

Regnbuens hemmelighetBakgrunnen for boka er at Klippenberg hadde lyst å skrive boken hun selv har savnet, en bok hvor man kan lese fortellinger og ha gode samtaler med barn om tematikken som presenteres. Flere av temaene er fremdeles tabubelagte og derfor viktige å sette på dagsorden.

Regnbueskogens hemmelighet får du kjøpt fra Tanum.no, Haugenbok.no, Ark.no og Kolofon.no. I tillegg fås den kjøpt i Vatne bokhandel Egersund og Ark Bokhandel Amfi Egersund. Signert utgave kan kjøpes ved å sende Klippenberg en e-post til frokenklippenberg@gmail.com.