VPLTV

Vår datter Emilie

19. oktober 2019

Dokumentar om Emilie som har Downs syndrom det året hun flytter på Toneheim folkehøgskole.

Dokumentar om Emilie som har Downs syndrom det året hun flytter på Toneheim folkehøgskole.

En far filmer sin datter, Emilie (20), med Downs syndrom, fra hun flytter hjemmefra og gjennom et år på folkehøyskolen Toneheim. Skolen er full av ambisiøse og talentfulle ungdommer som drømmer om karrierer som toppmusikere, og de tar også inn noen få elever med spesielle behov.

Skolens filosofi er at det ikke er Emilie som trenger å integreres, men de «normale» elevene som må lære å fungere i fellesskap. Hundre individualister blir ikke et orkester, sier rektor. I en individualistisk, prestasjonsrettet og perfeksjonistisk kultur som vår er dette perspektivet mer banebrytende enn det høres ut.

Men hvordan vil Emilie klare seg hjemmefra i dette miljøet? Hva slags innflytelse får skolen og de andre elevene på henne? Og ikke minst, hvordan påvirker hun sine medelever og miljøet på skolen?

Hentet fra Norsk filminstitutt

Filmen vises på kino i Oslo 18.10, Lillehammer 29.10, Bergen 30.10, Trondheim 5.11, Hamar 6.11.

Du kan lese mer hos Fontene.no