Ikke dugnad, men underbetalt kompetanse

Ina Gavem Johansen skriver i sitt innspill, at helsepersonell deltar ikke i en dugnad. De gjør jobben sin. Og de bør verdsettes i form av hard valuta. Betalingen kan ikke veksles inn i applaus, ikke engang om den kommer fra statsministeren.

Selv om innlegget setter søkelyset hovedsakelig på sykepleiere gjelder det i aller høyeste grad også vernepleiere og annet helsepersonell.

Helsepersonell har måttet snu seg raskt, og noen har sikkert følt at man går seg litt vill, før man har kommet inn på det rette sporet.
Uansett hvor vernepleiere er ansatt, er jeg sikker på at de gjør det de kan for å hindre smittespredning.

Det som er viktig i disse merkelige tider, er å hjelpe hverandre, stå sammen, og bistå der det trengs. Vernepleiere vet hva som skal gjøres. Dette kan vi, dette gjør vi, og dette får vi til. Til tross for ofte tunge tak, må vi heie på hverandre og gi hverandre honnør for det flotte arbeidet som gjennomføres.

Nå er det en tid for bred mobilisering, og det en annen tid for lønnsforhandlinger. Men, når lønnsforhandlingene kommer, så får vi håpe regjeringen har opparbeidet seg så mye innsikt at de gir oss en real lønnsøkning.

Les hele innspillet til Iva Gavem Johansen som ble først publisert i Folkebladet. Deretter i Sykepleien.

Informasjonssiden oppdateres jevnlig