Fra studenten

Stolt vernepleier!

Vi er to vernepleiestudenter ved Universitetet i Sørøst-Norge, campus Porsgrunn som ønsker å initiere en kampanje på sosiale media i forbindelse med første mai. Hvorfor tenker du? Jo, fordi vi sammen kan bidra til å synliggjøre profesjonen vår ved å dele på sosiale medier!

Vi er to vernepleiestudenter ved Universitetet i Sørøst-Norge, campus Porsgrunn som ønsker å initiere en kampanje på sosiale media i forbindelse med første mai. Hvorfor tenker du? Jo, fordi vi sammen kan bidra til å synliggjøre profesjonen vår ved å dele på sosiale medier!

Vi har den sisten tiden latt oss engasjere og undrer oss over hvorfor det er sånn at vi som vernepleiere ikke er en lovfestet profesjon. I Helse- og omsorgstjenesteloven §3-2, står det lovfestet at alle kommuner i Norge skal ha leger, sykepleiere, tannleger, fysioterapeuter, psykologer, jordmor, helsesøster og ergoterapeut, men ikke sosionomer eller vernepleiere. Som autorisert helsepersonell med bred kunnskap innenfor miljøarbeid, kartlegging og tverrfaglig samarbeid burde vi være selvskrevne i enhver kommune! Vi som vernepleiere, er en del av helsepersonellbuketten i Norge!

Man kan bli frustrert, men vi tenkte, hva kan vi gjøre akkurat nå? Derfor ønsker vi at dette skal være en gla´kampanje for å vise frem alle dyktige vernepleiere og studenter som står på for landet vårt! 1. mai er en demonstrasjonsdag for arbeiderbevegelsen men også en dag for å styrke samhold og identitet. Vi tenker at dette kan starte første mai, men la det gjerne fortsette utover mai måned! Bli med selv og utfordre gjerne kollegaer og medstudenter!

Hilsen to vernepleierstudenter, som er stolte på vegne av denne flotte profesjonen og alle dyktige fagarbeidere der ute!

Slik kan du bli med:

Instagram

Ta et bilde av deg selv og legg til teksten: «Hei jeg heter (ditt navn), jeg bor i (by) og jeg er en stolt vernepleier/vernepleiestudent.»

Om du ønsker kan du gjerne skrive et par stikkord om hvorfor du er glad i jobben din, eller hvorfor du ønsker å bli vernepleier.

Bruk Hashtag #stoltvernepleier og/eller #stoltvernepleiestudent

Facebook

Gå inn på profilbildet ditt og legg til en ramme vi har laget. Den heter Vernepleier og Vernepleierstudent. Bruk den gjerne hele mai måned

Last ned flyer (PDF)

Se vår side på Facebook

Utfordre gjerne kollegaer eller medstudenter til dele!