To jenter med down syndrom som bruk nettbrett
Ukategorisert

Jeg kan!

Dette er en undersøkelse som handler om at fem personer med utviklingshemming har fått hjelpemidler for å få en bedre hverdag.

– Personer med utviklingshemming og deres erfaringer med velferdsteknologi – En studie med inkluderende design.

av May Østby, Hege Bakken, Ole Magnus Oterhals & Karl Elling Ellingsen

Dette er en undersøkelse som handler om at fem personer med utviklingshemming har fått hjelpemidler for å få en bedre hverdag. Hjelpemidlene de fikk, var Ipad og nettbrett, Memoplanner (som er en slags dagsplan) og fjernkontroll. De brukte hjelpemidlene for å følge med på hva som skal skje, og til underholdning. De brukte også hjelpemidler for å snakke med andre og til å velge hva de ville gjøre. De var fornøyde med hjelpemidlene sine. Hjelpemidlene gjorde at de ble mer selvstendige og kunne bestemme mer selv. Det er viktig at personalet hjelper dem med hjelpemidlene.

Du kan lese publikasjonen hos Tidsskrift for omsorgsforskning