Fra redaksjonen

Ny redaktør for vernepleier.no

08. januar 2022

Mitt navn er Carina Elisabeth Carlsen, og jeg er ny redaktør for vernepleier.no!

Det er med skrekkblandet fryd jeg overtar denne stafettpinnen, og jeg vet at jeg har store, faglige sko å fylle. Jeg lover derfor å gjøre mitt beste for å bevare vernepleier.no som den kilden til godt, spennende og variert fagpåfyll denne siden er!

Selv er jeg vernepleier, med fordypning i seksuell helse og funksjonshemninger, fra OsloMet. Jeg ble ferdigutdannet i 2015, og har siden den gangen hatt gleden av å jobbe med mennesker med intellektuelle funksjonsnedsettelser, samt jobbet som journalist. Jeg har også vært på jakt etter faglig påfyll fra ulike grener, og har i dag en ryggsekk full av kunnskap rundt fat-studies, veiledning, seksuell helse, empowerment og helsefremming.

Det spennende er at uansett hvilken vei jeg har lagt ut på, har den alltid bragt meg tilbake til start – med fokus på målgruppen mennesker med intellektuelle funksjonsnedsettelser. Denne gruppen har blitt min boomerang, og i dag jobber jeg på Likestillingssenteret hvor jeg sammen med flotte kolleger utarbeider kurs i seksuell helse for helsepersonell, som for eksempel vernepleiere. Det har også gitt meg en liten stilling på OsloMet, der jeg får være med å utdanne morgendagens vernepleiere.

Det å være vernepleier er en stor del av min identitet. Selv om min offisielle tittel per i dag er “rådgiver”, introduserer jeg meg så godt som alltid som vernepleier. Det er en stolthet i denne tittelen som jeg dessverre synes vi får for lite kredibilitet for. Og kanskje er det noe av det som gjør at stoltheten sitter ekstra løst – vernepleiere blir i mange tilfeller “under dogs”. Vi glemmes ofte i de store diskusjonene om helseprofesjoner og avfeies litt for ofte. Dette til tross for at jeg mener vi er helsevesenets potet – i den forstand at du skal leite lenge etter mer anvendelige og allsidige fagfolk!

Jeg brenner for at vår yrkesgruppe skal kunne tilby gode helsetjenester, og at vi fortsetter å sikre kvaliteten i helsesektoren, gjennom blant annet tverrfaglig og tverrprofesjonell tenking.

Fellesnevneren for mitt engasjement, både i jobb og på det private, er likestilling. Likestilling handler om mer enn kjønn – det handler om like muligheter, retten til å bli behandlet som et selvstendig individ, det handler om kultur, også videre.

Jeg gleder meg til å ta fatt på de kommende oppgavene, og gleder meg til å fortsette utviklingen med vernepleier.no.

Dersom du har en sak du vil løfte frem, skrive eller ta en prat – ikke nøl med å ta kontakt!