Fra redaksjonen

Tusen takk, Jan Gunnar!

01. februar 2022

I 2012 satt Jan Gunnar Hesthammer på vernepleiernes jubileumskonferanse og hadde en fantastisk ide. Et år seinere startet Thomas Owren og Jan Gunnar nettmagasinet Vernepleierportalen. Det har etablert seg som et viktig nettsted for å formidle alt som er om vernepleiernes fag og profesjon.  – deres ønske var å  lage et nettmagasin som skulle være ”en informasjonssentral for det meste som har med vernepleie å gjøre”.

Dette lyktes de godt med, og fra 2013 til 2016 fikk vernepleierportalen stadig flere lesere. I 2016 takket Thomas for seg og FO overtok eierskapet for Vernepleierportalen. Dette hadde ikke latt seg gjøre om ikke Jan Gunnar hadde blitt med på laget og fortsatte arbeidet med å utvikle og bygge nettmagasinet sammen med Rolf Magnus. Med Jan Gunnar sin unike kompetanse, fikk vi nytt navn og stadig bedre funksjonalitet, og Vernepleier.no har fortsatt å øke og får stadig flere følgere.

Jan Gunnar er ikke bare ideen bak, men han har vært stabiliteten og tryggheten til Vernepleier.no. Han har stått på og bidratt til at vi har hatt det beste av; systemoppdateringer, vedlikehold, utvikling og implementering av nye funksjoner, backup èr og sikkerhetskopiering, forebyggende tiltak for økt sikkerhet, søkemotoroptimalisering, og optimalisering av bilder og innhold m.m. Vi andre har gjort det vi kan for å henge med og svettet under forsøk på å forstå alt han har snakket om. I tillegg har Jan Gunnar jobbet tett med redaktørene og har også selv vært redaktør i perioden juli 2018 til og med desember 2020.

I ti år har Jan Gunnar holdt på – nå må Vernepleier.no stå på egne bein. Med ny redaktør, nye tekniske løsninger og fantastiske skribenter (som vi for øvrig aldri får nok av), er tiden inne for Jan Gunnar å få litt fritid. Første gangen han forsøkte å gi seg ble det ignorert, det samme med andre og tredje gang – vi klarte alltid å finne «noe» som gjorde at han forskjøv det litt til og litt til. I høst kom dagen da han sa at nå er tiden inne for at jeg gir meg.

Det var med stor engstelse og nervespenn vi alle innså at denne gangen var det alvor. Og hva gjør vi nå, men som alltid Jan Gunnar visste råd og har vært en uvurderlig støtte og hjelp i denne løsrivningen. Så selv om vi er litt usikre og rådville akkurat nå, så er vi samtidig sikre på at alt du har lært oss, gitt oss opplæring i og veiledet oss gjennom – gjør at vi er klare for å stå på egne bein.

Så vi sier bare – tusen takk Jan Gunnar, vi skal fortsette å jobbe for at dette forblir verdens beste nettmagasin, for, med og av vernepleiere.  

Med vennlig hilsen

Mimmi Kvisvik
Forbundsleder