Kurs og konferanser

Temakveld – Downs syndrom og demens

07. mai 2022

Norsk Nettverk for Down syndrom ønsker velkommen til temakveld om Downs syndrom og demens på Deichmann Bjørvika torsdag 12. mai klokka 18.00 til 20.00 – og på streaming via event på Norsk Nettverk for Down syndrom sin FB-side.

Temakvelden har to bolker:

Klokken 18.00– «Demens og Downs syndrom – norsk forskning», ved Ellen Melbye Langballe m.fl. I løpet av de siste tiårene har levealderen hos befolkningen økt, dette gjelder også for personer med Downs syndrom. Med en økt alder, øker også risikoen for demens. På bakgrunn av dette har nå Nasjonalt senter for aldring og helse startet «Den norske Downs syndrom- og demensstudien».

Ellen Melbye Langballe, Frode Kibsgaard og Ingrid Tøndel Medbøen kommer for å fortelle oss om studien og gi oss en innføring om tema Downs syndrom og demens.

Klokken 19.00 «Medisin mot demens for personer med Down syndrom?» ved Anders Fugelli.

Anders Fugelli er gründer og daglig leder av det norske legemiddelselskapet Pharmasum Therapeutics AS. Selskapet Pharmasum utvikler en medisin for behandling av demens, spesielt rettet mot demens hos personer med Down syndrom.

Hvordan dette er mulig, skal Anders Fugelli for å fortelle oss mer om når han besøker Deichmann Bjørvika sammen med oss. Arrangementet er åpent for alle interesserte.

Velkommen skal du være! Påmelding til nettarrangementet via dette facebook-arrangementet: https://fb.me/e/2mUU1QOaz

Påmelding til fysisk arrangement på Deichman Bjørvika (Oslo) sendes på mail til daglig leder i Norsk Nettverk for Down Syndrom; [email protected] (obs! Begrensede plasser).

Ønsker du mer kunnskap om Downs syndrom? Sjekk ut Norsk Nettverk for Down Syndrom’s kunnskapsbase på https://oppsiden.no/