Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Psykisk helsearbeid i kommunale settinger – faktorer som påvirker psykisk helse hos mennesker med utviklingshemning

13. mars kl. 08:30 - 15:30 CET

Kr. 1560

Mennesker med utviklingshemning har høyere forekomst av psykisk lidelser enn normalbefolkningen. Har aktuelle faggrupper i kommunene (ansatte i boliger, psykisk helsevern og andre) opparbeidet erfaring med og kunnskap om gruppen?

Mennesker som lever med utviklingshemning møter en rekke utfordringer hver dag. Å forstå og å identifisere hva som plager den enkelte forutsetter at fagfolk er oppdatert og har kunnskap på mange ulike fagområder, og ikke minst har god tid.

Mennesker som kommuniserer vesentlig uten ord vil kunne reagere med kroppslige uttrykk når de opplever ubehag. Overbelastning, irritabilitet, tristhet, smerte og redsel kan gi seg utslag i voldsom væremåte – såkalt utfordrende atferd. For å kunne hjelpe mennesker med utviklingshemning må hjelpere ha kunnskap om de komplekse sammenhengene som gir atferdsvansker.

God psykisk helse er ikke bare avhengig av at problemer blir oppdaget og tiltak satt i verk. Først og fremst er god psykisk helse avhengig av gode relasjoner, til familien og til profesjonelle hjelpere. Dernest er det å kunne mestre dagliglivet og å kunne bestemme selv en forutsetning for et godt liv.

For mennesker med utviklingshemming som har utviklet psykisk lidelse, er validerende samhandling en god terapeutisk metode.

Les mer og meld deg på her….

 

Sted

Kuben Yrkesarena
Kabelgaten 10-12
Oslo, 0580 Norge
+ Google Map
Telefon:
09874
Vernepleier.no tar ikke ansvar for eventuelle endringer, som er foretatt av arrangør i etterkant av dette innlegget. Er noe uklart ta kontakt med den aktuelle arrangør av kurs, konferanse eller seminar.