Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Psykisk helsearbeid i kommunale settinger – faktorer som påvirker psykisk helse hos mennesker med utviklingshemning

14. mars kl. 08:30 - 15:30 CET

Kr 1505

Mennesker med utviklingshemning har høyere forekomst av psykiske lidelser enn normalbefolkningen. Har faggruppene innen psykisk helsevern og andre aktuelle faggrupper i kommunene opparbeidet erfaring med og kunnskap om gruppen ?

OM KONFERANSEN/KURSET

Mennesker som lever med utviklingshemning møter en rekke utfordringer hver dag. Å forstå og å identifisere hva som plager den enkelte forutsetter at fagfolk er oppdatert og har kunnskap på mange ulike fagområder, og ikke minst har god tid.

Mennesker som kommuniserer vesentlig uten ord vil kunne reagere med kroppslige uttrykk når de opplever ubehag. Overbelastning, irritabilitet, tristhet, smerte og redsel kan gi seg utslag i voldsom væremåte – såkalt utfordrende atferd. For å kunne hjelpe mennesker med utviklingshemning må hjelpere ha kunnskap om de komplekse sammenhengene som gir atferdsvansker.

God psykisk helse er ikke bare avhengig av at problemer blir oppdaget og tiltak satt i verk. Først og fremst er god psykisk helse avhengig av gode relasjoner, til familien og til profesjonelle hjelpere. Dernest er det å kunne mestre dagliglivet og å kunne bestemme selv en forutsetning for et godt liv.

For mennesker med utviklingshemming som har utviklet psykisk lidelse, er validerende samhandling en god terapeutisk metode.

Mer informasjon og påmelding hos arrangør

 

Detaljer

Dato:
14. mars
Tid
08:30 - 15:30
Kostnad:
Kr 1505
Hendelse Kategorier:
,

Arrangør

ISOP Seminarer
Hjemmeside:
https://isop.no/

Sted

Håndverkeren konferansesenter
Rosenkrantzgate 7
Oslo, 0159 Norge
+ Google Map
Hjemmeside:
http://hvk.no/
Vernepleier.no tar ikke ansvar for eventuelle endringer, som er foretatt av arrangør i etterkant av dette innlegget. Er noe uklart ta kontakt med den aktuelle arrangør av kurs, konferanse eller seminar.