For 3 år siden fikk Hå kommune prosjektmidler fra fylkesmannen til å starte et innovasjonsprosjekt. Det fikk navnet «Å arbeide i andres hjem». Prosjektet har i hovedsak rettet seg mot kompetanseheving hos ansatte og er i dag avsluttet med positivt utfall.
FO har i samarbeid med NAKU, startet et prosjekt, der vi forsøker å kartlegge hvilken kompetanse som finnes i tjenester til personer med utviklingshemning i kommunene.
Det planlegges flere forskningsprosjekter knyttet til bemannede boliger og boliger med tilsyn innen rus/psykisk helsevern. Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse søker innspill til tema.
Året er 1946. På Tokerudhjemmet, en anstalt for «abnorme» og «åndssvake» i Bærum kommune, bor 332 barn og voksne med utviklingshemming. Her oppbevares dem som samfunnet ikke har plass til.
Like før jul kunne vi lese nyhetssaken om en ung kvinne med utviklingshemming og autismespekterforstyrrelse, som havnet i et tungt rusmiljø etter at Bergen kommune flyttet henne til et nytt bofellesskap.
I et bofellesskap på Fagertun bor Øystein Husaas, som har autisme og psykisk lidelse. Fra en hverdag preget av selvskading og utagering, har en omfattende omlegging av personalgruppe og faglig tilnærming gitt resultater. Hans mor
Denne siden bruker informasjonskapsler (cookies). Hvis du forsetter å navigere på nettsiden, så godkjenner du våre vilkår for bruk av informasjonskapsler.Ja, jeg godkjenner vilkåreneLes mer...