Mobbing er helseskadelig

Helsedirektoratet

Mobbing henger sammen med et bredt spekter av helseproblemer og sosiale vansker, som risiko for nedsatt selvtillit, ensomhet, selvmordstanker, hodepine, smerter, søvnproblemer, rusmiddelmisbruk, atferdsproblemer og psykose. Disse problemene blir ofte langvarige.

Faktorer som kan redusere risikoen for negative konsekvenser av mobbing er gode familierelasjoner og sosial støtte fra jevnaldrende. Videre er det viktig med et godt skolemiljø og gode elev-lærer relasjoner.

Helsetjenesten og skole må samarbeide når det avdekkes mobbing. Det er viktig med en systematisk oppfølging.

Les mer her: https://helsedirektoratet.no/nyheter/mobbing-er-skadelig-for-helsa

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.